startpagina / onze kracht / diensten / contact

 

 

 

Voegwerkzaamheden

Er zit zeker nog wel verschil in het voegen van muren. Hieronder worden er een aantal beschreven die wij zeker goed kunnen uitvoeren.

Als eerste de duurzaamheid van het voegwerk. Dat het verkrijgen van duurzaam voegwerk niet vanzelf gaat blijkt uit de voorwaarden die er aan gesteld worden. Er moet een goede voorbereiding van de ondergrond zijn. Ook moet er een goede samenstelling van de voegspecie zijn. Wat ook belangrijk is, is de nabehandeling van het voegwerk. Dit zorgt dat het voegwerk lang goed blijft.

Er zijn ook verschillende voegmanieren. Bijvoorbeeld het knipvoegen en snijvoegen. Deze twee klassieke manieren om voegwerk wordt toegepast bij oudere panden met een monumentaal karakter. Het voegwerk ligt als het ware op de gevel waarbij de voeg aan boven en onderzijde wordt afgeknipt of afgesneden. Vandaar de namen van deze manier. Deze zeer ambachtelijke wijze van voegwerk moet door echte ambachtslieden worden uitgevoerd.

De meest toegepaste voeg is de doorgestreken voeg. Dit komt door de goede prijs/kwaliteit verhouding. Bij deze manier van voegen wordt de voeg stevig aangedrukt. Hierdoor is de voeg sterk en dicht het de muur goed af. Het voordeel is dat de voeg is allerlei kleuren te maken is zodat de voeg bij de steen past.

Ook gebruiken wij de gladde voeg. De naam zegt het al, deze voeg wordt heel glad afgewerkt. Op deze manier worden de stenen en het voegwerk in een egale manier afgewerkt. Deze methode kost wel veel tijd maar het resultaat mag er ook wezen!